Gebruik Intervat btw voor je aangifte

Intervat btw is een systeem waarmee je in België verschilkende soorten aangiftes kunt doen. Het werkt via een elektronische verbinding en je kunt er verschillende documenten mee indienen bij de belasting.

Kijk wat je met Intervat kunt versturen

Deze documenten kunnen bijvoorbeeld de volgende zijn: aangifte nieuwe voertuigen, aangifte curator, klantenlistings en dus ook btw aangifte. Deze aangifte is verplicht voor bedrijven in België. Er kan nog veel meer doorgegeven worden met behulp van Intervat. Wil je weten wat dit allemaal precies is? Dan kijk je het beste eerst even op internet wat de mogelijkheden zijn van deze beveiligde verbinding.

Kies voor een geautomatiseerd programma

Aangifte doen van btw is een klus waar niet iedere ondernemer op zit te wachten. Omdat het met regelmaat terugkeert is het belangrijk dat je je gegevens goed registreert en netjes op orde hebt. Dit is eenvoudig te doen met een geautomatiseerd systeem zoals Yoursminc.

Gebruik je gegevens efficiënt

Om aangifte van btw te kunnen doen heb je een overzicht nodig van alle transacties die in een bepaalde periode gedaan zijn binnen je bedrijf. Dit betekent dat je alle inkomsten en uitgaven netjes inboekt via het geautomatiseerde boekhoudprogramma dat bij Yoursminc hoort. Als je dit netjes bijhoudt is het indienen van de btw bij de belasting nog maar een koud kunstje. Je kunt dan namelijk het overzicht gebruiken als basis voor de aangifte en hoeft er geen extra handelingen voor te doen die meer tijd kosten.