De bedrijfshulpverlener is altijd een aanwinst

Voor elk bedrijf zijn één of meer opgeleide BHV’ers een echte aanwinst. Bij calamiteiten kunnen zij de leiding nemen. Wat ze precies kunnen doen hangt af van de situatie. Als er brand is kunnen ze goed inschatten of dit een brand is die hij of zij zelf vakkundig kan blussen, of dat het pand ontruimd moet worden. En uiteraard weet hij of zij ook precies hoe zo’n evacuatie snel en effectief moet worden uitgevoerd. Als iemand onwel wordt is de BHV’er in staat bepaald medische aandoeningen te herkennen. Een harstilstand bijvoorbeeld. De bedrijfshulpverlener kan het slachtoffer dan meteen gaan reanimeren. Juist door dit snelle ingrijpen kan de BHV’er levens redden.

 

Volg een training bij BHV Zwolle

Als er in jouw bedrijf nog geen gediplomeerd bedrijfshulpverlener is, moet je dit beslist eens aankaarten bij je werkgever. Hij of zij is namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers. Voor de prijs hoeft men het niet te laten. Een cursus BHV wordt door de zorgverzekeraar gerekend onder ‘preventie’. Ze zullen daarom een groot deel van de kosten vergoeden. In sommige gevallen zal de zorgverzekeraar zelfs het hele bedrag willen betalen. Voor werkgevers is het dus heel aantrekkelijk om een werknemer naar een dergelijke cursus te sturen. BHV-cursussen worden door heel Nederland gegeven, zo ook in Zwolle. Je kunt daar terecht bij Stichting Wijkcentrum S.I.O. Tijdens deze cursus BHV Zwolle die hier wordt gegeven krijg je zowel theorielessen als praktijktraining waardoor je optimaal voorbereid bent op elk denkbaar noodscenario.

 

Let op: het diploma heeft een geldigheidsduur

Na het succesvol afronden van de cursus krijg je een diploma. Dit diploma is geldig voor de duur van een jaar. Na het verstrijken van deze termijn moet je een herhalingstraining volgen om ervoor te zorgen dat jouw kennis niet wegzakt.