Wireless netwerk aanleggen? Kies gelijk voor kwaliteit

Wireless

Een wireless of draadloos netwerk aanleggen lijkt tegenwoordig een simpele klus. Met een beetje rond zoeken op internet kan bijna iedereen een simpel netwerkje thuis wel aanleggen. Maar hoe zit dat als je voor je bedrijf een draadloos internet moet aanleggen? Dan heb je het toch wel even over iets van een totaal andere ordergrootte dan het aanleggen van een wireless thuisnetwerk. De tip? Kies voor kwaliteit en laat je professionele draadloze internet ook professioneel aanleggen. Op website van The Networkers vind je genoeg informatie en tips.

Kantoor

‘Veiligheid’ lijkt bij wireless prioriteit nummer 1 te worden

Natuurlijk is het belangrijk dat je draadloze internet snel is. Niets is zo irritant als internet dat ontzettend traag is. Dat accepteer je thuis al niet, en op je werk is het helemaal vreselijk om tijden te wachten tot je presentatie eindelijk geladen is, of tot je applicatie eindelijk is opgestart. Maar er is nog een ander belangrijk punt bij wireless; de veiligheid van je netwerk.

Medewerkers

Hoe zit het met de AVG?

Heb je een wireless network en verzamel je daarop bedrijfsinformatie en gegevens van je klanten en/of medewerkers? Dan is het sinds de invoering van de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) nog belangrijker om die gegevens goed beschermd te hebben en te houden. Een van de mogelijkheden om te testen of je wireless netwerk optimaal beschermd is, is door een penetratietest te laten uitvoeren. Een zogenaamde ‘pentest’ onderzoekt waar de zwakke plekken in je verbinding zitten en waar hackers mogelijk naar binnen kunnen om misbruik te maken van je gegevens. Een andere manier om te laten zien dat je oog hebt voor veiligheid, is om een veiligheidscoördinator aan te stellen binnen je organisatie. Deze werknemer krijgt een takenpakket dat er mede op is gericht alles te doen, om je wireless verbinding ‘safe’ te houden.