VPS server in Nederland: de voordelen op een rijtje

vps server Nederland

Hier lees je drie voordelen van het hebben van een vps server die is gesitueerd in Nederland:

Een kostenbesparende oplossing

Hoe dichterbij je vps, hoe gemakkelijker de routing van data is. En hoe sneller. Data hoeft niet meer omgeleid te worden via verschillende punten op de wereld, maar kan snel en makkelijk door de ene partij geüpload en door de andere partij gedownload worden. Zeker als je je server wilt inzetten voor projecten in bijvoorbeeld Nederland of Europa, doe je er goed aan te kiezen voor een ‘lokale’ oplossing. vps server Nederland

  1. Strenge datawetgeving en veiligheidsnormen

Sinds de invoering van de Wet bescherming persoonsgegevens wordt er in Nederland streng opgetreden bij een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens. Een serverbedrijf in Nederland is verplicht de contractpartijen ervan op de hoogte te stellen, als er een datalek is geweest. Zo weet je altijd direct of jouw data veilig is opgeslagen en mochten er toch problemen zijn, kun je direct maatregelen treffen.

  1. Snel en makkelijk capaciteit verhogen

Dit voordeel geldt niet zozeer voor alleen lokale virtual privat servers, maar dient desalniettemin vermeld te worden. Door te kiezen voor het gebruik van een server, kies je direct voor het makkelijk uitbreiden van je opslagcapaciteit. De meeste pakketten die de verschillende aanbieders in de digitale etalage hebben staan, kun je eenvoudig uitbreiden naar meer geheugen. Of je breidt je pakket simpelweg uit naar een variant met meer RAM.