Tips voor veilig IT gebruik

Ben jij in het bezit van een computer of laptop? Waarschijnlijk wel! Of het nu voor je studie, werk, of voor in je vrije tijd is; tegenwoordig heeft iedereen wel een computer of laptop in huis. Als computergebruiker is het belangrijk dat je zo veilig mogelijk te werk gaat. Maar hoe doe je dat eigenlijk; hoe waarborg je de veiligheid als het aankomt op IT? In dit artikel vind je een aantal tips.

Deel je wachtwoord niet

Misschien voor de hand liggend, maar het is van belang dat je je wachtwoord niet met anderen deelt. Dit geldt ook voor de helpdesk die jou probeert te helpen. Je weet maar nooit waar de gedeelde informatie terecht komt, dus je kunt maar beter iets te voorzichtig zijn.

Denk na voor je een mail stuurt

Sta je op het punt een e-mail te versturen? Denk dan eerst goed na of de betreffende e-mail wel veilig is. Bevat de e-mail vertrouwelijke informatie? Mogen alle geadresseerden deze informatie wel inzien? Is het noodzakelijk om deze mail te versturen, of kun je dit ook op een andere manier regelen?

Houd de boel in de gaten

Merk je in je werkomgeving iets verdachts op? Twijfel dan geen moment en neem het zekere voor het onzekere. Je hoeft niet altijd direct tot actie over te gaan, maar het is wel verstandig om in zo’n geval een oogje in het zeil te houden. Als je gevoel zegt dat er iets niet klopt, dan is dat vaak niet voor niets. Informeer bij mogelijke verstoringen in het bedrijfsproces eventueel je werkgever, zodat hij of zij er op tijd bij is en er nog iets aan kan doen.

Zou je graag it advies willen, om er zeker van te zijn dat alles goed geregeld is? Neem eens een kijkje op https://henr.nl/!