Tips voor je nieuwe webshop!

smtp-server

Als je net ben begonnen met een webshop zijn er veel dingen waar je tegenaan kan lopen. Veel mensen weten niet hoe ze problemen kunnen tackelen. Je wil natuurlijk dat zoveel mogelijk klanten op je webshop komen. Je wil duidelijk laten zien wat je verkoopt en moet een goede prijs hebben voor je producten. En je wil dat klanten blijven terug komen naar je webshop. Wij geven je in dit artikel een aantal tips zodat je zo goed mogelijk kan starten met je webshop. Een goed begin is namelijk het halve werk!

Zorg dat klanten je weten te vinden!

Het is belangrijk dat je een website hebt die goed te vinden is voor je klanten. Veel beginnende ondernemers maken de fout om alleen te investeren in de layout van een website. Het is net zo belangrijk om te investeren in de vindbaarheid van de website. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om SEO toe te passen. Wanneer je SEO toepast verbeter je de website waardoor die hoger in de Google zoekresultaten komt. Daarnaast is het belangrijk dat je als bedrijf betrouwbaar over komt. Een veelgemaakte fout is dat mails in spamfolders terecht komen. Dit kan je voorkomen door een warm up schedule te gebruiken. Bij een warm up schedule bouw je aan de betrouwbaarheid van je IP-adres. Hierdoor komen mails minder snel in de spamfolder terecht.

Betrouwbaarheid is de KEY

Naast het gebruiken van een warm up schedule zijn er meer manieren waarop je aan de betrouwbaarheid van je bedrijf kan werken, denk aan een inbox smtp mailer. Tegenwoordig zijn er zo veel webshops dat steeds meer mensen meer informatie gaan opzoeken voordat ze daadwerkelijk iets bestellen. Het is daarom belangrijk dat de website er betrouwbaar uitziet. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een telefoonnummer neer te zetten, waar klanten naar toe kunnen bellen als ze vragen hebben. Een betrouwbare webshop zorgt dat klanten eerder geneigd zijn om iets te bestellen!