Hier moet je op letten bij een tweedehands laptop

Gebruikte laptop

Er zijn verschillende eigenschappen waar je goed naar moet kijken, als je geïnteresseerd bent in refurbished laptops. De reden dat je vaak voor een tweedehands variant kiest, is omdat er bijvoorbeeld duren eisen aan je aankoop zitten. Maar vergeet niet om goed naar het besturingssysteem te kijken. Sommige systemen vallen ondertussen al onder de categorie ‘oud’, en dat kan problemen opleveren bij het gebruik. Voor advies kun je het beste langs een winkel gaan. Maar ook online worden veel refurbished laptops aangeboden.

Zowel als zakelijk klant dan als particulier

Als particulier is het makkelijker om opzoek te gaan naar een refurbished laptop. Je kunt hiervoor vaak bij de winkel al terecht, maar online zijn er ook genoeg mogelijkheden. Er bestaan veel websites waar tweedehands producten worden aangeboden, en dus ook laptops. Als zakelijke klant is het niet slim om voor een tweedehands product te gaan. Je wilt je werknemers vaak zekerheid voor een langere periode bieden, en dat is niet gegarandeerd buiten de garantieperiode van een refurbished laptop.

Het prijsverschil tussen de producten

Het is heel erg afhankelijk van het merk, wat je er nieuw voor betaald. Sommige merken zijn speciaal gericht op de lagere prijzen, toegankelijk voor iedereen. Andere merken zijn juist meer bezig met de kwaliteit van de onderdelen, bijvoorbeeld voor game laptops. Bij refurbished laptops valt de winstmarge van de fabrikant weg. Omdat het product al een vorige eigenaar heeft gehad, die hier waarschijnlijk wel veel meer voor heeft betaald. Het enige wat je extra betaald zijn de refurbishing kosten.