Een betere werkethiek als directeur

crm-systeem-inzetten

Het kan best lastig zijn om als directeur van een bedrijf je tijd op een gezonde manier in te delen, je kan zo de boel uit het ook verliezen en onverwacht meer dan 70 uur per week aan het werk zijn. Dit is niet gezond, en je vrienden en familie zullen je ook missen. En jij zal hen ook missen. Het is daarom dat je ook in zo’n verantwoordelijke positie genoeg tijd voor jezelf neemt, en een burnout voorkomt. Een burnout zorgt ervoor dat je helemaal niet kan werken, dus het is beter om jezelf niet te overwerken.

Leer los te laten

Je bedrijf is groter. Je kan niet meer alles zelf beheren, ook al wil je dat wel. Het is moeilijk om dit te erkennen, maar je zult los moeten laten. Laat je personeel eens met de klanten communiceren, geloof me, het komt gerust wel goed. Het is ook aan te raden een goed CRM systeem in te zetten, zodat jij en je personeel het contact met jullie klanten goed kunnen coördineren. Je zult ook moeten erkennen dat je niet iedereens baas zal zijn. Je kan niet meer zelf alle opdrachten aan je personeel kunnen geven, en het is aan te raden je beste personeel als manager het werk van andere personeelsleden te laten beheren.

Neem af en toe vrij

Het is belangrijk dat je ook vrij neemt, het nemen van pauzes zorgt ervoor dat je weer tot rust komt, na een vakantie of ook maar een paar dagen vrij zul je merken dat je meteen een stuk productiever werkt. En met vrij nemen bedoelen we ook echt vrij nemen, sluit je af van je werk. Wat is CRM is een vraag die vaak gesteld word. Het CRM systeem zorgt dat het klantcontact goed verloopt, en je managers kunnen voor het personeel zorgen.