De specificaties van een Arduino uno

arduino

Een Arduino uno is perfect voor iedereen die elektronica en programmeren van essentieel belang vindt. Het is een perfecte board voor iedere beginner. Een Arduino uno heeft een USB plug wat voor de aansluiting zorgt. Daarnaast heeft de Arduino uno een externe voeding waarbij de stroom een extra boost krijgt om de werking te verbeteren. De Arduino uno heeft een voltage regulator, microcontroller, in-circuit serial programming, LEDS en een reset button. Deze belangrijke specificaties zorgen ervoor dat de Arduino uno het zo goed mogelijk doet om projecten in beeld te brengen en te ontwikkelen voor beginners, maar ook voor gevorderden. 

Tips voor de Arduino uno

Bij SOS Solutions zijn er een paar tips die beschreven zijn. Ten eerste zijn niet alle sketches die op het internet te vinden zijn betrouwbaar met de software, dus kan er een oudere versie gebruikt worden. Ten tweede moet je nooit de draden verwisselen of de componenten als de Arduino gestart is of bezig is. Dit kan er voornamelijk voor zorgen dat de er een kortsluiting zal plaatsvinden wat ontwikkeld tot een defect apparaat. Ten derde, als je jouw board binnenkrijgt en dan ziet dat het beschadigt is, dan kan je beter contact opnemen met SOS solutions. De meeste boards worden in plastic verpakt geleverd met een harde plastic onderkant zodat de soldeerverbindingen niet beschadigt kunnen worden. Als dit niet het geval is dan kan je de afstandhoudertjes zelf bevestigen op de onderkant om de beschadigingen zo uit de weg te gaan. 

Productinformatie over Arduino

De Arduino uno is gebaseerd op de ATmega328 en heeft 14 digitale pinnen, 6 analoge input pinnen, USB aansluiting, power jack en een reset knop. De Arduino uno heeft alles waardoor je een microcontroller kan ondersteunen. Vanwege de nieuwste software die de Arduino uno heeft kan je binnen enkele minuten jouw project in elkaar zetten!